2 Schil de wortelen met een dunschiller en snij in reepjes.
3 Spoel het zeewier goed af en laat daarna 10 minuten weken in ongezouten water, laat daarna het zeewier goed uitlekken.
4 Verhit 3 el olie in een koekenpan en voeg het zeewier toe, laat even stoven en voeg dan de wortelreepjes toe, kruid het geheel met pezo en laat 15 minuten smoren.
5 Breek ondertussen 2 eieren in een kom en klop ze los met een snuifje zout.
6 Verhit 1 el solo in en pan en bak er de 2 geklutste eieren in, leg 1/4 van het zeewier/wortelmengsel in het midden van de omelet, vouw de omelet om de vulling, herhaal dit tot u vier omeletten heeft.
7 Leg de omeletten op 4 warme borden en dien op met een fris slaatje met tomaat en bruin boerenbrood.
8 TIP: als de eerste omelet gebakkken is, leg deze op een zeer warme bakplaat en hou warm in een oven op 80°.