1 Rol het bladerdeeg open en laat op kamertemperatuur komen.
2 Schil de asperges, verwijder het harde uiteinde, stoom ze beetgaar, laat afkoelen en snij ze vervolgens in stukken van 3 cm.
3 Verwarm de oven voor op 180°.
4 Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm van +/- 28 cm diameter en 3 cm hoog, rol de randen van het bladerdeeg om tot op gelijke hoogte van de taartvorm.
5 Prik de bodem in met een vork, bedek de bodem met bakpapier en met bakerwten.
6 Zet het bladerdeeg 10 à 12 minuten in de warme oven, haal uit de oven, verwijder het bakpapier en bakerwten, hou deze laatste altijd bij voor een volgende keer.
7 Snij de roosjes van de broccoli en spoel ze zuiver, dep droog.
8 Mix de broccoliroosjes in een blender tot een couscous.
9 Bak de spekreepjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof.1
0 Meng de spekreepjes met de broccolicouscous.1
1 Klop de eieren los en strijk de rand van het bladerdeeg in met ei.1
2 Meng nu de room onder de eieren en kruid met cayennepeper, nootmuskaat en zout.1
3 Verdeel de broccolicouscous met spekreepjes over de bodem van het bladerdeeg, leg daar bovenop stukjes asperges.1
4 Giet voorzichtig het eimengsel in de taartvorm en bestrooi met de gratinmix.1
5 Zet de quiche +/- 40 minuten in de warme oven.1
6 Tip: de stam van de broccoli kan je schillen met een scherp aardappelmesje en later gebruiken voor in soep. Stoom beetgaar, leg in de vriezer.