1 Pel de uien en snij ze in niet te fijne ringen.Hak de gepelde knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Blancheer de tuinbonen 3 min in gezouten water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren los met de tuinkruiden, een mespunt paprikapoeder, peper en zout.
2 Bak de aardappelen en de uiringen goudbruin in een flinke scheut olijfolie. Doe er de knoflook en de tuinbonen bij. Schep om en laat nog een paar minuten doorwarmen.
3 Schenk er de eieren bij. Laat op een zacht vuurtje staan, tot de eierkoek helemaal gestold is. Schud de pan af en toe, zodat de eierkoek niet aan de bodem gaat plakken.
4 Keer de koek met behulp van een bord om (net zoals bij pannenkoeken). Laat dan ook de andere kant goudbruin bakken.
5 Serveer warm of lauw, in punten. Lekker met een frisse salade
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)