2 Smelt de boter,doe de bloem in een mengkom,giet er de boter bij en de eieren en melk. Roer of mix dit alles tot een gladde massa,indien het beslag nog te lopend is voegt men er nog wat bloem aan toe,kruiden met een snuifje zout.Het beslag voor de flensjes is klaar.
3 Ansjovismayonaise,
4 Doe het ei in een mixbeker en mix het ei terwijl men de olie er voorzichtig bij giet tot we een dikke dressing bekomt,daarna mix je de ansjovis en look eronder,afkruiden met cayennepeper.
5 Indien nodig bijkruiden met zout.
6 Pan op het vuur,een beetje boter erin een deel van courgette en olijven meebakken,daarna overgieten met het beslag en de flensjes afbakken.
7 De flensjes oprollen en in stukjes snijden,op een bord schikken met een prikkertje erin zodat men dit in de dressing kan doppen.
8 Zo heeft men ook een hapje.Men kan ook andere groentjes gebruiken naar eigen smaak.
9 De flensjes opdienen met de dressing en gebakken scampi's,zo heeft men ook een lekker voorgerechtje.
zuiderse pannenkoekjes met ansjovismayonaise is een recept van Solo Open Kitchen