1 Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hier de ui in zacht en goudbruin gedurende circa 5 tot 6 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak deze gedurende 1 minuut zacht. Haal de koekenpan van het vuur en voeg de spinazie en de basilicum toe en roer deze door de cherrytomaten en laat deze iets slinken..
2 Breng de inhoud van de koekenpan over in een ovenschaal van circa 30 bij 20 centimeter. Verdeel kleine schepjes ricotta over de groenten. Kruid de geklutste eieren naar smaak en schenk deze over het gerecht. Zet de ovenschaal gedurende 20 tot 25 minuten in de oven totdat de frittata goudbruin gebakken en gaar is. Serveer deze smakelijke frittata met een verse salade met stokbrood of een boterham.
3 BRON honingtomaten.nl
Gezonde frittata met ricotta, ei, ui en spinazie. is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)