1 Pel en snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Hak de hazelnoten fijn. Maak de cantharellen schoon. Houd kleintjes heel en snijd de grote in stukjes.
2 Verhit 2 el margarine en bak hier het sjalotje gedurende 1 minuut in. Voeg de cantharellen, de knoflook en de tijm toe en bak 3 minuten op een hoog vuur tot het vocht is verdampt.
3 Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de hazelnoten door de paddenstoelen en schep het mengsel in de souffléschaaltjes.
4 Scheid de eieren. Klop de eierdooiers los en roer ze door de pepersaus.
5 Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eiwitten met de maïzena in een schone vetvrije schaal met een garde of elektrische mixer heel stijf.
6 Spatel eerst 1/3 deel van het eiwit door het sausmengsel en spatel vervolgens de rest er voorzichtig door. Niet te lang mengen want dan gaat de lucht eruit.
7 Schep het mengsel op de paddenstoelen in de souffléschaaltjes. Bak de souffleetjes gedurende 20-25 minutenen in de hete oven tot ze mooi gerezen en bovenaan licht bruin zijn . Doe de ovendeur niet ondertussen niet open want dan storten de souffleetjes in.
Cantharelsouffleetjes met hazelnoten is een recept van Solo Open Kitchen