1 Kook de eieren hard en pel ze na afloop. Snij de eieren door de helft en haal het gekookte eigeel eruit en leg dit in een schaaltje of kommetje. Prak het eigeel met een eetlepel (hoeveelheid kun je mee variëren) mayonaise en peper en zout.Vul de uitgeholde eieren met het mengsel, leg er eventueel een stukje garnering op, en leg ze voorzichtig op een bord of schaal.
2 Best simpel, toch? Maar mocht je mayonaise, peper en zout nou iets te gewoontjes vinden, kun je dit ook combineren met andere ingrediënten!
3 VARIATIES
4 A Met tonijn en olijven: 50 gr. gepureerde tonijn door het eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
5 B Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen. Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.
6 C Met garnalen: 50 gr. grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap. Met een garnaal garneren.
7 D Met rauwe ham: 50 gr. fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen. Met aspergepunten garneren.
8 E Met gorgonzola: 50 gr. gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen. Versier het met een reepje tomaat.
9 F Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is), 1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen. Versier het met kervel.1
0 G Met parmezaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen. Garneer met basilicum.1
1 H Met gerookte forel: 50 gr. gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen. Garneer met peterselie.1
2 I Met gerookte zalm: 50 gr. gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen. Garneer met tuinkers.1
3 J Met kaviaar: Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar. 1
4 Blog Eveline
Gevulde eieren met een 10-tal aan variatie is een recept van Solo Open Kitchen