Smullen uit eigen inmaak. Deel 5 Gekruide eieren

4
28 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vaak wil ik een gekookt eitje aan mijn salade toevoegen en dan zal ik er eerst een moeten koken en laten afkoelen. Deze ingelegde eitjes heb je nu steeds voorhanden om te verwerken in je salade. Ze zijn op een koele donkere plaats 3 tot 4 maanden houdbaar, maar......of ze er dan nog zijn?
  • 2 Kook de eitjes 8 minuten in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze na de kooktijd onmiddellijk "schrikken " in zo koud mogelijk water. Pel de eitjes en laat ze geheel afkoelen. ( 6 eitjes)
  • 3 Breng ondertussen de azijn aan de kook en voeg dan de versnipperde laurier ,het zout, de gesnipperde ui en knoflook en de kruidnagels toe. Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Zeef de azijn door een doek. ( Pas op neem niet je beste, want de kerrie is als verf en de gele kleur gaat er nauwelijks uit).Laat de azijn geheel afkoelen
  • 5 Leg de eieren dan in de gesteriliseerde pot en schenk de pot vol met de afgekoelde azijn. Sluit de pot luchtdicht af.De eieren kunnen na 2 weken geconsumeerd worden.
  • 6 Voor de pickled eieren .( 6 eieren)Nodig 1/2 liter azijn, half theelepeltje zout en 6 eieren.Ga hetzelfde te werk als hierboven. Maar kook de azijn met het zout slechts 2 minuten. Deze eieren zijn na één week al consumeer klaar.

Smullen uit eigen inmaak. Deel 5 Gekruide eieren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sandwiches van de koe
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Boerenbrood
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met makreel en rode biet 
Bekijk recept