1 Dit feestelijk ogend hapje is in een mum van tijd klaar en kan makkelijk ruim van te voren bereid worden. Ideaal voor feestdagen. In koelkast bewaren en serveren op kamer temperatuur.
2 Hak de abrikozen en de cranberries heel klein. Rol de plakjes geitenkaas in je hand tot balletjes. Rol de balletjes door de abrikozen en cranberry stukjes. Frommel een half plakje serranoham op. Steek er een prikker door en zet vast op het geitenkaas balletje. Dat is alles.
3 VARIATIE 1 cranberries en ongezouten pistachenootjes.
4 VARIATIE 2 Fijn gesnipperde bieslook en uitgebakken , afgekoelde en verkruimelde bacon. ( of alleen baconkruimels)
5 VARIATIE 3 Abrikozen en verkruimelde walnoten. ( peccannoten)
6 VARIATIE 4 Met bieslook en zongedroogde tomaat.
7 VARIATIE 5 Geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm.
8 OF BEDENK ZELF EEN COMBINATIE, DIE JE LEKKER LIJKT.
Geitenkaas balletjes de luxe met vegetarische is een recept van Solo Open Kitchen