Zoek
Crème brulée met gekonfijte tomaat
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 dl melk
3 dl light room
1 dl water
100 g suiker
2 el kandijsuiker
1 vanillestokje
2 tomaten
3 eetlepels gehakte basilicum
5 eierdooiers
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Zet er een ovenvaste schaal in met water.
3
Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.
4
Laat de melk afkoelen en verwijder dan het vanille stokje.
5
Klop de eierdooiers met de suiker op tot een lichtgeel mengsel.
6
Roer er de light room en de afgekoelde melk door.
7
Klop dit mengsel nog even op en giet het in vier vuurvaste (lage) kommetjes.
8
Plaats de kommetjes au bain-marie (in de kom met heet water) 45 tot 60 min. in de oven.
9
Laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast. 1
0
Kook water en suiker tot een siroop en pel ,ontpit en snijde de tomaten in stukjes.1
1
Laat de tomatenblokjes 4 min. in de siroop konfijten. 1
2
Schep de blokjes uit de siroop op een vel bakpapier. 1
3
Droog de tomatenblokjes nog even in een hete oven. 1
4
Voeg de basilicum toe aan de siroop en mix alles met een staafmixer. 1
5
Ontvorm de créme op de borden, strooi er wat kandijsuiker over en laat dit onder de grill kort karameliseren. 1
6
Schik de tomatenblokjes eromheen en overgiet met de basilicumsiroop.
Crème brulée met gekonfijte tomaat is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept