Zoek
Bavarois van citroengras met rode vruchten
6
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 stengels citroengras
0.5 l light room
4 gelatineblaadjes van 2,5 g
4 kletskoppen
100 g suiker
8 aardbeien
16 frambozen
16 braambessen
30 cassisbessen
125 g rode bessen
1 dl frambozensaus
4 muntblaadjes
6 eieren
Bereiding
1
Snij het citroengras in reepjes en vermeng het met de room.
2
Breng aan de kook en laat 10 minuten trekken.
3
Zeef het citroengras uit de room en breng het opnieuw aan de kook.
4
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water totdat ze slap geworden zijn.
5
Meng de eierdooiers met de suiker en voeg dit mengsel toe aan de room.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de room. Laat afkoelen.
7
Klop ondertussen de eiwitten stevig op en spatel ze erbij.
8
Verdeel de bavarois in vormpjes en plaats die minstens 1 nacht in de koelkast.
Bavarois van citroengras met rode vruchten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min
Snack
Bekijk recept
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept