Buideltje van mozzarella met erwtjespuree

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Buideltje:
  • 2 Snij de ham in vieren.
  • 3 Snij het brickdeeg in vieren en vet lichtjes in met Solo Vloeibaar.
  • 4 Leg in het midden van elk stukje brickdeeg een schijfje mozzarella en een stukje serranoham. Kruid af met peper en zout.
  • 5 Sluit het buideltje met een tandenstokertje en laat 3 minuten bakken in de oven op 180 °C.
  • 6 Erwtjespuree:
  • 7 Hak 1 sjalot fijn en bak even aan in een kookpan met 10 g Solo.
  • 8 Voeg de erwtjes, de gevogeltefond en ½ l water toe en laat 20 minuten koken.
  • 9 Haal door een roerzeef, kruid af met peper en zout en voeg 20 cl light room toe. Hou warm.1
  • 0 Hak de andere sjalot fijn en bak eventjes in een braadpan met 10 g Solo. Voeg de wortel, de tijm en ½ l water toe en laat koken tot alles verdampt is.1
  • 1 Klop de room op tot het volume verdrievoudigd is.1
  • 2 Mix de wortelbereiding en voeg de opgeklopte room eraan toe.1
  • 3 Vul ½ van een kommetje met de wortelmousse en leg er de erwtjespuree bovenop.1
  • 4 Frituur de ham en dresseer op de puree. 1
  • 5 Schik het buideltje op een rechthoekig bord, plaats er het kommetje naast en dien op.

Buideltje van mozzarella met erwtjespuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsrack met tuinerwtjespuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtjespuree met gepaneerde vissticks
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met erwtjespuree
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
60 min + 12 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassend knapzakje
25 min-
Bekijk recept
Pangsit met garnalen en gehakt
25 min Snack
Bekijk recept
Geitenkaasbuideltjes
25 min Snack
Bekijk recept