Zoek
belgische kaasterrine volgens van geert
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gr boter
120 gr kaas wijnendaele
50 gr bleu kaas (bijv bleu d'arville)
200 gr oud brugge
4 sneetjes kaas loo
100 gr mengeling van gedroogde dadels, vijgen, pruimen,en abrikozen
Bereiding
1
meng met mixer of keukenrobot de boter romig met de wijnendale en de bleu kaas
2
snijd de oudbruggekaas en kleine doppelsteentjes en meng met de rest van de kaas
3
bekleed een terrine van 20 cm lang en 6 cm doorsnee hoog met plasticfolie en leg er dan drie plakken loo in
4
schep wat van kaasmengsel in de terrine en doe verder met een laagje gedroogde vruchten
5
maak zo drie lagen en eindig met een laagje kaasmengsel en bedek met laatste plakje loo
6
zet de terrine nu toch 5 uur in de koelkastt
7
haal dan gerecht met behulp van de plasticfolie uit de terrine en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm
8
serveer met warm geroosterd brood en beetje sla
9
je kan als versiering eventueel wat geroosterde pijnboompitten en wat fijn gesneden droge ruchten over strooien
belgische kaasterrine volgens van geert is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brussels witlooftaartje
0 min
Bekijk recept
Salade met witloof en geroosterde ham
0 min
Bekijk recept
Maaltijdsoep met kip
0 min
Bekijk recept
Maaltijdsoep met kip
0 min
Bekijk recept
Toastjes met Belgische kaas
10 min
Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept