belgische kaasterrine volgens van geert

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 meng met mixer of keukenrobot de boter romig met de wijnendale en de bleu kaas
  • 2 snijd de oudbruggekaas en kleine doppelsteentjes en meng met de rest van de kaas
  • 3 bekleed een terrine van 20 cm lang en 6 cm doorsnee hoog met plasticfolie en leg er dan drie plakken loo in
  • 4 schep wat van kaasmengsel in de terrine en doe verder met een laagje gedroogde vruchten
  • 5 maak zo drie lagen en eindig met een laagje kaasmengsel en bedek met laatste plakje loo
  • 6 zet de terrine nu toch 5 uur in de koelkastt
  • 7 haal dan gerecht met behulp van de plasticfolie uit de terrine en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm
  • 8 serveer met warm geroosterd brood en beetje sla
  • 9 je kan als versiering eventueel wat geroosterde pijnboompitten en wat fijn gesneden droge ruchten over strooien

belgische kaasterrine volgens van geert is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brussels witlooftaartje
0 min
Bekijk recept
Salade met witloof en geroosterde ham
0 min
Bekijk recept
Maaltijdsoep met kip
0 min
Bekijk recept
Maaltijdsoep met kip
0 min
Bekijk recept

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept