1 Reinig de asperges, verwijder het harde deel aan de voet en schil met een dunschiller van boven naar beneden (begin op 4 à 5 cm van de top). Bind de asperges samen. Kook de apserges gedurende 20 minuten in licht gezouten water. Leg de asperges niet onmiddellijk in kokende water. Beboter de taartvorm. Leg de kruimeldeeg over de taartvorm en druk zachtjes het deeg in de vorm aan, zorg dat het deeg niet scheurt. Maak de randen gelijk. Bestrijk het deeg met eigeel en doorprik de bodem op enkele plaatsen met een vork. Bak de taartvorm in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 8-10 minuten. Klop de eieren goed los. Breek de mimolette in kleine stukjes en voeg ze toe aan de eieren. Meng dit samen met de kervel, bieslook, peper en zout. Laat de asperges goed uitlekken en snij ze dan in stukjes van 2 à 3 cm. Verdeel de stukjes asperge over het deeg. Giet er de eieren-kaas over tot op 1/3 van de boord en zet de quiche in de oven gedurende 20 à 30 minuten op 200°. Je kan de quiche lauw of warm serveren, zoals je verkiest. Je kan de mimolette vervangen door Parmesaanse kaas die zeer goed samengaat met asperges. Je zou ook een beetje in kleine stukjes gesneden spek kunnen toevoegen