Zoek
Bladerdeegjes met geitenkaas en tomaat
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr bladerdeeg
250 gr geitenkaas, Chavroux Tendre Bûche, Sainte-Maure-de-Touraine..
2 tomaten
8 takjes basilicum (kleine blaadjes)
8 zongedroogde tomaten op olie
olijfolie
peper&zout (pezo) van de molen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°.
2
Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 32 x 16 cm en snij er met een scherp mes 8 vierkantjes uit van 8 bij
8
3
Leg de deeglapjes op een bakplaat met bakpapier.
4
Snijd de kaas en de tomaten in 8 dikke plakken, verwijder de pitjes uit de tomaten, kruid met zout, laat uitlekken op keukenpapier.
5
Bestrijk elk deeglapje met een beetje olijfolie, leg er een plakje tomaat op, enkele blaadjes basilicum en een plak kaas.
6
Bak de bladerdeegjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is.
7
Werk af met een flinke draai van de pepermolen en stukjes zongedroogde tomaat.
8
Dresseer op borden met een frisse groene salade, versier met enkele streepjes balsamicosiroop.
Bladerdeegjes met geitenkaas en tomaat is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met grijze garnalen en courgette
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegjes met zeetong
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept