1 Snijd het witloof door in de lengte, verwijder de bittere kern en snijd het vervolgens in fijne ringen.
2 Snijd de geitenkaas in 8 plakjes. Verwijder eventueel de korst maar het hoeft echt niet.
3 Bak het witloof kort in wat Solo en breng op smaak met zeezout en peper van de molen.
4 Leg het filodeeg open op het werkblad en bestrijk de blaadjes met de gesmolten Solo. Schik de ingevette blaadjes mooi op elkaar en snijd vier vierkanten van ongeveer 10 bij 10 cm uit het filodeeg.
5 Vet 4 metalen serveerringen van 8 cm diameter in met een beetje Solo of gebruik ovenvaste schaaltjes van ongeveer dezelfde afmeting. Druk het filodeeg aan in de ringen en laat de blaadjes loskomen om een mooie bloem te bekomen.
6 Verdeel het witloof over de ringen en schik er telkens 2 plakjes geitenkaas op. Druppel wat honing erover en kruid met peper van de molen en een weinig zeezout.
7 Snipper de rozemarijnblaadjes zeer fijn.
8 Zet de filopakketjes op een ovenschaal en bak ze goudbruin in ongeveer 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
9 Schik de filopakketjes op de borden, druppel er wat honing rond en bestrooi lichtjes met de fijngesnipperde rozemarijn.1
0 Lekker met een Côte du Rhône of een witte bougogne op hout gerijpt in plaats van een zoet dessert! Ook overheerlijk met wat mesclunsalade als voorgerecht.