Zoek
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen)
2
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g boter
75 b bloem
0,5 l melk
peper
zout
nootmuskaat
100 g parmezaan
50 g gruyère
olie
2 à 3 eiwitten
paneermeel
Bereiding
1
Laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer goed tot een roux, die je even laat drogen. Zo zal hij de saus krachtiger binden.
2
Kruid de melk met peper, zout en nootmuskaat en roer goed om.
3
Giet de melk op de hete roux en roer goed op het vuur.
4
Doe er, als de saus gebonden is, de kaas bij en roer tot die volledig gesmolten is.
5
Stort het kaasmengsel op een ingeoliede bakplaat of in een ondiepe schaal, dek af met plastifolie en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
6
Rol balletjes van het opgesteven kaasmengsel.
7
Klop de eiwitten los met een scheutje olie en haal er de kroketjes door. Wentel ze vervolgens door paneermeel.
8
Bak de bolletjes in de frituurpan op 170°C
Kaasbolletjes (Albert Verdeyen) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Hollandaisesaus (Albert Verdeyen)
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tortilla (Albert Verdeyen)
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met Munsterkaas
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Penne met tomaat-mascarponesaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pistache-kaasbolletjes
10-20 min -
Bekijk recept