Zoek
Gesmolten mozzarella met tomatenfondue
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g mozzarella van buffelmelk
500 g tomaten uit blik
1 grote ui
1 kruidentuiltje met tijm en laurier
1 teentje knoflook
5 cl extra vierge olijfolie
10 cl witte wijn
1 el suiker (afgestreken)
fijn zeezout
zwarte peper van de molen
zuurdesembrood of ciabatta
Bereiding
1
Mix de tomaten met een staafmixer.
2
Pel en snipper de ui fijn.
3
Pel en ontkiem het teentje knoflook en snipper het fijn, stoof de ui en de knfolook glazig in de olijfolie en blus met de witte wijn.
4
Voeg vervolgens de tomaten toe. Voeg het kruidentuiltje en de suiker toe en laat alles een 15-tal minuten zachtjes sudderen.
5
Verwijder het kuidentuiltje en breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.
6
Geit de tomatensaus in een ovenschotel.
7
Snijd de mozzarella in plakjes van 1cm dik en verdeel ze over de tomatenfondue.
8
Verwarm de oven voor op 180°C en zet de schotel in de oven gedurende 10 minuten.
9
Dien meteen op en serveer met zuurdesembrood of ciabatta.
Gesmolten mozzarella met tomatenfondue is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Italiaanse tomatenfondue met witte wijn
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinkjes van kool met tomatenfondue
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfondue
20-30 min -
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante sigaren met spinazie en feta
20 min
Snack
Bekijk recept
Gemarmerde choco-aardbeien
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Muesli muffins met yoghurt
40 min
Bekijk recept