Voorbereiding swijze:----------------------Pureer met de staafmixer de frambozen met de olie, de azijn en suiker. Verdun de dressing eventueel met wat water en breng op smaak met zout en peper uit de molen.Als een fijnere structuur van de saus gewenst is, kunt u deze nog door een zeef drukken.Serveertip:Lekker bij CAMEMBERT KROKETof over een salade.."}]}
1 Smelt de boter in een pan met dikke bodem. laat de boter niet bruin worden.
2 Voeg de bloem en de aardappelzetmeel toe en roer goed door.
3 Gaar de bloem en zetmeel.
4 Voeg de melk toe onder voortdurend kloppen met de garde.
5 Haal de pan van het vuur.
6 Verwijder de korst van de camembert. Snij de camembert in stukjes en roer deze door de saus.
7 Laat de camembert smelten, verwarm indien nodig de pan weer zachtjes.
8 Laat de camembert roux iets afkoelen en die deze over in een spuitzak.
9 Spuit lange worsten op en bakplaat en laat deze ‘worsten’ afkoelen. Plaats ze in de koelkast tot gebruik.1
0 Snijd de worsten in stukjes zodat je kroketjes krijgt.1
1 Klop het ei los met de olijfolie.1
2 Wentel de kroketjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel.1
3 Verhit het frituurvet ( of olie in een pan) en bak de kroketjes in enkele minuten goudbruin.1
4 Serveertip:1
5 Lekker als amuse met FRAMBOZENDRESSING1
6 Tip;1
7 Als je dit recept als amuse maakt heb je misschien wel teveel kroketjes, de kroketjes laten zich heel goed invriezen. Niet ontdooien voor gebruik maar bevroren frituren.1
8 *Frambozendressing*1
9 --------------------------------2
0 - 1/2 bakje frambozen (150 gr.)- 2 el.olijfolie-1/2 el.balsamicoazijn- 1 tl.suiker- peper & zoutVoorbereiding swijze:----------------------Pureer met de staafmixer de frambozen met de olie, de azijn en suiker. Verdun de dressing eventueel met wat water en breng op smaak met zout en peper uit de molen.Als een fijnere structuur van de saus gewenst is, kunt u deze nog door een zeef drukken.Serveertip:Lekker bij CAMEMBERT KROKETof over een salade..