1 Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon.
2 Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
3 Snij de vijgen in kwartjes. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren.
4 Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij.
5 Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.
6 *Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter.
Brie-notenkroketje met vijgencompote is een recept van Solo Open Kitchen