Witlofschuitjes met peer en roquefort

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de witlof los en gooi de minder mooie bladen weg (of bewaar ze voor een ander gerecht met witlof). Was de bladeren in een kom met koud water en laat ze uitlekken.
  • 2 Leg de bladeren op een groot of 4 borden (al naar gelang de presentatie) met de bolle kant op het bord, zodat een schuitje ontstaat. Verkruimel de roquefort en strooi deze over de witlof. Meng het citroensap met de crème fraîche goed door elkaar. Hak de bieslook fijn en doe dit bij het mengsel. Voeg zout en peper toe. Schil de peren en verwijder het klokhuis en snijd de peren in vieren. Leg de stukken peer in een witlofschuitje op de roquefort en schep er de crème met de bieslook over.

Witlofschuitjes met peer en roquefort is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Witlofschuitjes met appel en spek
Bekijk recept
Gevulde witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept