Clafoutis à la lorraine

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 210°C.
  • 2 Bestrijk een ovenschotel met 20 gram zachte boter.
  • 3 Pel en snipper de ui en de rauwe ham.
  • 4 Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtjes kleuren. Bevochtig met de witte wijn en laat 1 minuut pruttelen.
  • 5 Klop de eieren los. Klop er het maïszetmeel (losgeroerd met een beetje van de melk), de melk, de room en de kervel door. Kruid met een snuifje zout en peper.
  • 6 Voeg de ham en de ui aan de eieren toe. Roer en giet in de ovenschaal.
  • 7 Zet 30 minuten in de warme oven en serveer meteen.
  • 8 Tip: Je kan ook gedroogde tomaten, prei, spek, tonijn,.... toevoegen.

Clafoutis à la lorraine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche lorraine met prei
Bekijk recept
Quiche lorraine
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine (hartige spektaart)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept