Zoek
Yoghurtmousse
3
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 ml natuuryoghurt
2 blaadjes gelatine
150 ml room (40° vetgehalte)
75 gr suiker
100 gr frambozen (diepvries of vers)
100 gr aardbeien (diepvries of vers)
Bereiding
1
-Laat de frambozen en en aardbeien ontdooien indien ze uit de diepvries komen. hou enkele framboosjes opzij voor de garnituur!
2
-Laat de gelatine weken in koud water
3
-Verwarm enkele scheppen yoghurt en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op
4
-Klop de room samen met de suiker op
5
-de yoghurt met de gelatine en overige yoghurt samen voegen
6
-De opgeklopte room en de yoghurt zachtjes onder elkaar heffen
7
-Plet de vruchten in een kom
8
-Meng zachtjes de geplette vruchten onder de yoghurt
9
-Doe de mousse in kleine glaasjes en plaats ze in de frigo1
0
-Hoe langer ze in de frigo staan hoe lekkerder en frisser!1
1
-Voor het opdienen garneren met een framboosje en een blaadje munt1
2
*Variatie : onderaan het glaasje kan je een verkruimeld petit beurre koekje doen of als afwerking bovenop de mousse wat frambozencoulis doen.
Yoghurtmousse is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Granolataart
2 uur-
Bekijk recept
Frisse meloengebakjes met yoghurtmousse
2 uur-
Bekijk recept
Rodevruchtencompote met yoghurtmousse en kokoscrumble
Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Granolataart
2 uur-
Bekijk recept
Frisse meloengebakjes met yoghurtmousse
2 uur-
Bekijk recept
Rodevruchtencompote met yoghurtmousse en kokoscrumble
Nagerecht
Bekijk recept