Taartjes met tijm, geitenkaas en artisjok

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Lunch- of licht hoofdgerecht, maar het kan natuurlijk ook heel goed bij de borrel! Geitenkaas met tijm is echt een supercombinatie
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C
  • 3 Klop in een kom 100 gram geitenkaas met de crème fraîche, het ei en de tijm los
  • 4 Breng op smaak met zout en peper
  • 5 Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
  • 6 Vouw de randen 1 cm naar binnen, druk de randen goed aan
  • 7 Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel
  • 8 Snijd de artisjokharten in partjes en verdeel ze over de kaasvulling
  • 9 Strooi er de rest van de geitenkaas over1
  • 0 Verdeel de olijven en takjes tijm over de taartjes en besprenkel ze met olijfolie1
  • 1 Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar1
  • 2 Serveer met een rucolasalade.1
  • 3
    Voorbereiding
    stijd: 30 minuten, inclusief oventijd.

Taartjes met tijm, geitenkaas en artisjok is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept