Hammousse

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken. Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen. Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn.
  • 2 Snijd de plakjes achterham in reepjes. Houd enkele reepjes achter voor garnering. Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper.
  • 3 Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop. Garneer met de rest van de ham. Lekker met knapperig stokbrood.

Hammousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
Hammousse met portgelei
30 min Snack
Bekijk recept

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
Hammousse met portgelei
30 min Snack
Bekijk recept