2 Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt, de ui en knoflook in +/- 5 minuten goudbruin en rul.1
3 Breng het gehaktmengsel op smaak met zout, peper ,chilipoeder ,oregano en tijm en de 100 gr tomatenblokjes en laat het afkoelen. Snijd een kapje van de tomaten. Laat kroontjes en steeltjes er zoveel mogelijk aan. Hol de tomaten voorzichtig met een lepel uit.1
4 Meng de old Amsterdam door het afgekoelde gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde tomaten. Plaats de kapjes op de tomaten en zet de tomaten naast elkaar in een ovenvaste schaal.1
5 Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg 2 takjes rozemarijn en wat tijm bij de tomaten. Plaats de schaal in de oven en bak de gevulde tomaten in +/- 15 minuten gaar.1
6 Fijn aan dit recept is, dat je het helemaal kunt voorbereiden, zodat je het alleen nog maar even in de oven hoeft te laten garen en je gezellig bij je gasten kunt zitten.Mijn gasten vonden het heerlijk.
Gegratineerde tomaten met Old Amsterdam en gehakt is een recept van Solo Open Kitchen