Vijgen met geitenkaas

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Koel de vijgen 30 minuten in water.
    Voorbereiding
    : Zet de vijgen rechtop. Maak met een scherp mes een kruis in elke vijg maar snijd ze niet helemaal in vieren. Snijd de kaas in acht gelijke stukken. Stop één stuk kaas midden in elke vijg en vouw de vijgen dan weer dicht. Wikkel de vijgen in een plak ham en rijg dan twee vijgen aan elke spies. Verwarm de barbecue of grill of contactgrill voor. Leg de spiesen 4-5 minuten op matig hete kolen, waarbij ze halverwege de baktijd omdraait, tot de ham geschroeid is en de vijgen spetteren. Je kunt de spiesen ook 4-5 minuten in een grillpan of tussen een contactgrill leggen en na de helft van de tijd omdraaien.
  • 2 Smakelijk !

Vijgen met geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept