1 Voor de kruidenboter van de foto heb ik ca 50 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur, 1 el fijn gesneden peterselie,1 teentje geperste knoflook,2 cm kleingesneden Spaanse peper, snuf peper en zout , 1/2 el klein geknipte bieslook gebruikt.
2 Smaakte heerlijk op een zelf geroosterd stokbroodtoastje bij de soep.
3 Kruidenboter is eigenlijk best veelzijdig.
4 Op een lekker toastje of broodje, op een biefstukje.
5 Allemaal bekende voorbeelden van het gebruik van kruidenboter.
6 Wat minder mensen doen, maar best wat uitdaging biedt is het bakken of braden van je vlees in kruidenboter.
7 Kortom, redenen genoeg om kruidenboter in huis te hebben. Weet je, we maken het zelf!
8 Neem 225 gram zachte ongezouten boter en klop hier 2 eetlepels verse tuinkruiden door.
9 Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven en rol het dan in vetvrij papier.1
0 Wikkel de rol in cellofaan (huishoudfolie) en leg hem in de koelkast.1
1 Je kunt er nu per gebruik een mooi plakje afsnijden.1
4 Citroenboter: Voeg 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil van 1 citroen toe. Citroensap en citroenrasp met knoflook en/of verse peterselie is ook een goede combinatie.1
5 Chiliboter: Voeg 1/2 tot 1 van zaadjes ontdaan en fijngehakt chilipepertje toe.1
6 Sjalotjesboter: Fruit 1 gesnipperd sjalotje in boter, voeg 1 eetlepel rode wijn toe en stoof het nog 5 minuten. Laat afkoelen en klop het door de boter.