Bolo de bolacha

10
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren en mix de eidooiers met 100 ml slagroom, gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer.
  • 2 Zet het mengsel op het vuur en breng zachtjes en al roerend aan de kook.
  • 3 Als het mengsel dikker is geworden en de structuur heeft van pap of crème dan haal je de pan van het vuur.
  • 4 Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden.
  • 5 Het makkelijkst is om de koffie in een bordje of schaaltje te gieten en dan de koekjes er in de dopen.
  • 6 Doe dit maar een paar seconden, de koekjes hoeven niet helemaal doordrenkt te zijn.
  • 7 Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm.
  • 8 Ik zelf heb per laag steeds 7 koekjes gebruikt.
  • 9 Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes. Herhaal dit totdat de crème op is.1
  • 0 Sluit af met een laagje creme.1
  • 1 Klop de eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende 100 ml slagroom. 1
  • 2 Spatel deze door elkaar en besmeer de bovenkant van de bolo de bolacha hiermee.1
  • 3 Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer. 1
  • 4 Zet hem daarna totdat je hem gaat serveren in de koelkast. 1
  • 5 Krijg het vakantiegevoel en maak deze Portugese dessert-taart met koekjes en laagjes zoete creme nu zelf

Bolo de bolacha is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bolo de bolacha
155 min Nagerecht
Bekijk recept

Bolo de bolacha
155 min Nagerecht
Bekijk recept
Bolo de cenoura com coco ( worteltaart met kokos)
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bolo Di Cashupete
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bolo Pretu
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept