2 Als we gasten hebben noemen we dit Crème de macarons Grand-mère maar als we normaal doen zeggen we gewoon bitterkoekjesvla. En we doen hier heel veel normaal.
3 Bitterkoekjesvla is verrassend simpel te maken en meer dan overheerlijk verrukkelijk lekker.
4 Snij 100/150 gram bitterkoekjes in vieren en leg ze in een grote kom. Pers 3 sinaasappels uit en vermeng het sap met 2 eetlepels basterdsuiker. Even beetje oplossen en dit over de bitterkoekjes schenken zodat ze kunnen weken. Als je wat grotere brokken bitterkoekjes in je vla wilt dan laat je de bitterkoekjes heel.
5 Maak 30 gram custardpoeder aan met een scheutje koude melk. Breng een halve liter melk met 3 eetlepels suiker aan de kook en giet daar het custardmengsel bij
6 . Goed blijven roeren en even doorkoken. Daarna de pan van het vuur nemen en dan klop je er twee losgeklopte eidooiers door, een klontje boter en een borrelglaasje rum.
7 Giet dit alles over de bitterkoekjes. Even doorroeren en koud laten worden.
8 Alhoewel het lauwwarm eigenlijk nog heel veel lekkerderder is.
9 Je kunt de custard ook vervangen door griesmeel.
Crème de macarons Grand-mère ( bitterkoekjesvla) is een recept van Solo Open Kitchen