Zoek
Kaasfondue met tomaat en basilicum.
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 trostomaten
2 el maïzena
4 dl droge witte wijn
1 el olijfolie
1 teen knoflook fijngehakt
300 gr Leerdammer geraspt
300 gr belegen kaas geraspt
5 takjes basilicum in fijne reepjes
gemalen zwarte peper
Bereiding
1
Een lekkere kaasfondue met een mediterraans tintje.
2
Dip erin met soepstengels, ciabatta, beetgare broccoliroosjes, olijven, gebakken kastanjechampignons en ga zo maar door. Leef je uit!
3
Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water.
4
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
5
Los de maïzena op in 4 eetlepels van de wijn.
6
Verhit de olie in een vuurvaste fonduepan en bak de knoflook 30 seconden.
7
Voeg de tomaat toe en bak deze zachtjes 1 minuut mee.
8
Schenk er de witte wijn bij en breng het geheel aan de kook.
9
Smelt er in porties en al roerend de kazen in.1
0
Meng er het maïzenamengsel door en laat de fondue nog 2-3 minuten zacht koken tot hij mooi dik is.1
1
Voeg het basilicum toe en breng de fondue op smaak met zwarte peper.1
2
Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en smullen maar.
Kaasfondue met tomaat en basilicum. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Driekazenfondue
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept