1 De chocolade dessertsaus (kan ook vervangen worden door een andere dessertsaus zoals karamel, aardbei,...)
2 Zet een kop sterke koffie en laat afkoelen.
3 Meng de mascarpone + verse kaas + suiker + 2 eetlepels koffie tot een romig beslag.
4 Drenk de speculoos in de resterende koffie.
5 Prak de geweekte speculoos met een vork fijn en giet het overtollig vocht af.
6 Doe het mascarponemengsel in een spuitzak (hoeft niet maar is wel handig om de dessertglaasjes te vullen, je kunt ook met een lepel de glaasjes vullen).
7 Leg in elk dessertglaasje een bodempje chocolade (of andere) dessertsaus, spuit er een laagje mascarponebeslag op, leg er een laagje speculoos op en weer een laagje mascarponebeslag. Bestrooi met cacaopoeder.
8 Dek de glaasjes af met vershoudfolie en zet de tiramisu met speculoos minstens 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.