Tiramisu met speculoos

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De chocolade dessertsaus (kan ook vervangen worden door een andere dessertsaus zoals karamel, aardbei,...)
  • 2 Zet een kop sterke koffie en laat afkoelen.
  • 3 Meng de mascarpone + verse kaas + suiker + 2 eetlepels koffie tot een romig beslag.
  • 4 Drenk de speculoos in de resterende koffie.
  • 5 Prak de geweekte speculoos met een vork fijn en giet het overtollig vocht af.
  • 6 Doe het mascarponemengsel in een spuitzak (hoeft niet maar is wel handig om de dessertglaasjes te vullen, je kunt ook met een lepel de glaasjes vullen).
  • 7 Leg in elk dessertglaasje een bodempje chocolade (of andere) dessertsaus, spuit er een laagje mascarponebeslag op, leg er een laagje speculoos op en weer een laagje mascarponebeslag. Bestrooi met cacaopoeder.
  • 8 Dek de glaasjes af met vershoudfolie en zet de tiramisu met speculoos minstens 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Tiramisu met speculoos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept