1 Hak de kaas in kleine stukjes en meng met de boter, het sjalotje en de kruiden.
2 Vorm kroketjes
3 Snij de kaas in 4 en paneer de stukken door ze achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren, het paneermeel, nog eens het eiwit en als laatst de amandelschilfers te wikkelen.
4 Snij ook de ananas in 4 en snij het vruchtvlees in stukjes. Bak die in boter aan en schik ze terug op de schil.
5 Zet de ananas in een beboterde bakplaat en druppel er honing op. Bak de ananas gedurende 5 minuten onder de grill van de oven en laat ze dan onder aluminium papier rusten.
6 Maak de saus door de mosterd met de honing, het bier, de olie en de room te mengen. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
7 Bak de kaaskroketjes in een frituur van 180° en laat ze een paar minuten op keukenpapier rusten
8 Werk het bord af door op de ananas een kaaskroket te leggen en creatief
9 Een unieke belevenis met de kaas en het bier van Grimbergen bij dit heel aparte voorgerecht. Zeker doen !
Gefrituurde grimbergenkaas met gebakken ananas & is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)