Witlof met gorgonzola

10
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knapperige witlof met romige, frisse en hartige vulling met gorgonzola, walnoten en druiven.Als aperitiefhapje,tussengerechtje of voorgerechtje. Een andere blauwschimmelkaas zal het ook goed doen.
  • 2 Een stukje van de bodem van het wiltlofstronkje eraf snijden en de blaadjes voorzichtig van elkaar los maken. De afgesnedel vlakjes witlof met een stukje citroen insmeren om het bruin worden te voorkomen.
  • 3 De bleekselderij in fijne blokjes snijden, walnoten grof hakken, 2/3 druiven in kleine stukjes snijden.
  • 4 Mengen met de kaas, kwark, eventueel wat peper toevoegen, zout is niet nodig.
  • 5 In elk blaadje een lepel kaasmix leggen, versieren met een stukje druif.
  • 6 BRON: Koken.be

Witlof met gorgonzola is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept