1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kaas in heel kleine stukjes. Hak de noten grof. Pel en snijd de uien in smalle ringen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
2 Verhit 2 eetlepels margarine in een wok en roerbak de uienringen gedurende 3 minuten. Laat ze even afkoelen.
3 Verhit nog een lepel margarine in de wok, voeg ½ van de spinazie toe en roerbak op een hoog vuur tot de spinazie is geslonken, voeg er weer ½ van de spinazie aan toe en laat het slinken. Herhaal nog 2x tot alle spinazie is geslonken. Roerbak op een hoog vuur tot het vocht dat vrij dat is gekomen is verdampt. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en schep het erdoor. Even laten afkoelen.
4 Rol het deeg op een bakplaat af tot een grote plak. Vouw de randen rondom 1 cm om. Prik met een vork gaatjes in de hele deegbodem. Verdeel de plakjes aardappel over de deegbodem. Verdeel de uienringen over de aardappelen.
5 Klop de eieren los en meng ze met de spinazie en noten. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel gelijkmatig over de uien op de deegbodem en strooi de kaas erover.
6 Bak de plaattaart in de hete oven in 25-30 minuten gaar.
7 Snijd de spinazieplaattaart in stukken en verdeel ze over 4 borden.
Spinazieplaattaart met abdijkaas en pecannoten is een recept van Solo Open Kitchen