Kaaskroketballetjes met gefrituurde peterselie

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt voor de ‘roux’ de margarine in een steelpan, roer er 30 g bloem door en laat het mengsel al roerende 1 min. zachtjes pruttelen.
  • 2 Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Meng de kaassaus beetje bij beetje door de roux en breng op smaak met de mosterd en wat peper en zout. Laat afkoelen.
  • 4 Vorm van het kaasmengsel ca. 20 kleine balletjes ter grootte van een walnootje. Laat goed afkoelen.
  • 5 Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de rest van de bloem op een groot plat bord. Strooi het paneermeel op een ander groot plat bord.
  • 6 Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel zodat ze volledig gepaneerd zijn. Rol ze dan nog een keer door het ei en het paneermeel. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • 7 Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180°C.
  • 8 Frituur de kaaskroketballetjes (4-5 tegelijk) in 2-3 minuten goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
  • 9 Frituur de takjes peterselie in enkele seconden knapperig en laat deze ook op keukenpapier uitlekken.1
  • 0 Serveer de kaaskroketballetjes met de gefrituurde peterselie.

Kaaskroketballetjes met gefrituurde peterselie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept