VIJGEN met PORT en GEITENKAAS.

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vijgen met geitenkaas op toast
  • 2 Dit ziet er al snel culinair uit. Maar het is gelukkig eenvoudig te maken.
  • 3 Het zoet van de vijgen is heel lekker met het licht zure van de geitenkaas.
  • 4 Kies wel voor een romige geitenkaas met korst zoals het rolletje chevroux wat je in de meeste kaaswinkels en soms ook supermarkten kunt vinden.
  • 5 Je kunt de gemarineerde vijgen kant en klaar kopen bij je kaasspecialist of delicatessenzaak, maar ze zijn ook gemakkelijk zelf te maken. Je kunt alles lekker voorbereiden en dan op het laatst nog tien minuten bakken in de oven. Succes gegarandeerd.
  • 6 Halveer de vijgen en breng ze met de rode wijn, port, jeneverbessen en kaneelstokje aan de kook.
  • 7 Zet het vuur laag en laat ze een half uurtje sudderen totdat ze zacht en zoet zijn.
  • 8 Als ze minder rijp zijn, moet het iets langer. Giet af en laat afkoelen.
  • 9 Verwarm de over voor op 180 graden.1
  • 0 Leg de plakjes brood twee aan twee op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie.1
  • 1 Leg daarop, per twee broodjes, drie dunne plakjes geitenkaas en drie halve vijgen. 1
  • 2 Bak 10 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren.1
  • 3 Garneer met wat blaadjes basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!

VIJGEN met PORT en GEITENKAAS. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept