MELINE AL RAFANO. [ appel-peren-mierikswortelsaus

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De mierikswortel is niet makkelijk te krijgen maar
  • 2 laat zich goed vervangen door een potje
  • 3 mierikswortel uit de betere supermarkt.
  • 4 Bereiden
  • 5 Zet water en suiker in een pan op laag vuur en laat
  • 6 de suiker smelten tot deze echt is opgelost.
  • 7 Doe de appeltjes en peren erbij. Natuurlijk kunnen het
  • 8 ook gewone appels zijn.
  • 9 In feite is het leuk om te experimenteren met verschillende soorten fruit.1
  • 0 Laat het geheel een uurtje heel zacht pruttelen.1
  • 1 Haal de pan van het vuur en laat hem een dag op kamertemperatuur staan zodat het fruit maximaal de suiker kan opnemen. 1
  • 2 Warm de saus daarna weer op tot ze pruttelt en voeg de1
  • 3 mierikswortel toe. 1
  • 4 De hoeveelheid mierikswortel is een kwestie van smaak en uitproberen. 1
  • 5 Laat de saus dertig minuten doorkoken. Wel regelmatig roeren. 1
  • 6 Mengsel laten afkoelen en in potten doen. 1
  • 7 De saus is lang houdbaar.1
  • 8 Bijvoorbeeld bij een stukje kaas.

MELINE AL RAFANO. [ appel-peren-mierikswortelsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsandwich met mierikswortelsaus en komkommer
10 min
Bekijk recept
Haring-bietensalade met veldsla en mierikswortel
10 min
Bekijk recept
Varkensfilet met mierikswortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept