Funghi al forno ripieni di ricotta (gebakken

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220' C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2 Meng in een schaaltje de ricotta met de citroenschil, Spaanse peper en een beetje zout en peper. Spatel de gehakte oregano en de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 3 Breek voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hussel de hoeden met een beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze onderste boven op de bakplaat en vul ze met het ricotta mengsel. Strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer ze op een groot bord met wat rucola.
  • 4 Als je deze heerlijke champignons als voorgerecht serveert, doe er dan 3 of 4 op een bord, want ze zijn zalig, maar best machtig. Ook erg lekker als hapje bij de borrel. Je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken, als ze maar een hoed hebben om te vullen. Neem wel van die grote champignons want ze krimpen in de oven.
  • 5 Bron Boek Jamie Italia en Caroline Brouwer

Funghi al forno ripieni di ricotta (gebakken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met champignons en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomaten met mediterrane filets
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept