1 Verwarm de oven voor op 220' C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Meng in een schaaltje de ricotta met de citroenschil, Spaanse peper en een beetje zout en peper. Spatel de gehakte oregano en de Parmezaanse kaas erdoor.
3 Breek voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hussel de hoeden met een beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze onderste boven op de bakplaat en vul ze met het ricotta mengsel. Strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer ze op een groot bord met wat rucola.
4 Als je deze heerlijke champignons als voorgerecht serveert, doe er dan 3 of 4 op een bord, want ze zijn zalig, maar best machtig. Ook erg lekker als hapje bij de borrel. Je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken, als ze maar een hoed hebben om te vullen. Neem wel van die grote champignons want ze krimpen in de oven.
5 Bron Boek Jamie Italia en Caroline Brouwer
Funghi al forno ripieni di ricotta (gebakken is een recept van Solo Open Kitchen