1 Roer een glad beslag zonder klontjes van de bloem, ½ el kaneel, een snufje zout, het ei en de melk.
2 Verwarm een klein scheutje vloeibare margarine in een middelgrote koekenpan. Schep 1/6 van het beslag in de pan en bak er een pannenkoekje van dat aan beide kanten lichtbruin is. Keer af en toe om.
3 Laat op een bord glijden en bak nog 5 pannenkoekjes. Roer ondertussen de poedersuiker en ½ el kaneel door elkaar en doe het in een (thee)zeefje.
4 Leg de pannenkoekjes op bordjes, leg het sjabloon op het eerste pannenkoekje en bestrooi met het suikermengsel. Haal het sjabloon er voorzichtig af zodat de Sintfiguur goed op de pannenkoek te zien is. Maak zo ook Sintfiguren op de andere pannenkoekjes.
5 * Teken in strakke dubbele lijnen op het papier één groot Sinterklaasfiguur of een paar kleine Sinterklaasfiguurtjes (bijvoorbeeld het hoofd van de Sint, het hoofd van zwarte piet, de mijter van Sinterklaas, cadeautjes of de zak van zwarte piet), het figuur of de figuurtjes moeten op de pannenkoekjes passen. Knip er een sjabloon van.
Sinterklaas ontbijtpannenkoekjes is een recept van Solo Open Kitchen