1 Verwarm de oven voor op 200º C. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren. Bestrooi de stukken bleekselderij naar smaak met zout en versgemalen peper. Schep de geitenkaas om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep het kaasmengsel in de stukken bleekselderij. Bestrijk ze dun met olie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel de tuinkers over de vulling. Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.
2 Zin in pittig? Meng een theelepel mierikswortel door het kaasmengsel; dat versterkt de smaak van de tuinkers.
3 Bron Bettine geitenkaas
4 Variatie 1
5 50 gram roomboter,100 gram paté,1 fijngehakte ui,5 el hot ketchup,worchestershire sauce,tuinkers, stengels bleekselderij
6 BEREIDING
7 Mix de boter en paté tot een romige massa.
8 Mix ui en hotketchup erdoor.
9 Voeg naar smaak enkele druppels worchestershire sauce toe.1
0 Laat de massa 1 uur in de koelkast opstijven.1
1 Maak intussen bleekselderijstengels schoon en snij ze in reepjes van 3-4 cm.1
2 Doe de paté in een spuitzak en vul de reepjes met paté.1
3 Garneer de hapjes met een paar sprietjes tuinkers.1
4 Variatie 21
5 1 blikje tonijn op water 4 stengels bleekselderij, 2 el tomatenketchup, 2 el mayonaise , 2 el magere yoghurt1
6 2 el kappertjes, peper en zout1
7 BEREIDING1
8 Laat de tonijn uitlekken. Maak de bleekselderij schoon en snij ze in stukken van ca. 5 cm of kleiner. Maak een sausje van de ketchup, mayonaise, yoghurt, kappertjes, peper en zout. Meng de tonijn door de saus. Vul de bleekselderij met het tonijnmengsel. Of zet een bakje van het mengsel op tafel met de bleekselderijstukjes erbij en laat iedereen zelf vullen.
Gevulde bleekselderij ( met 2 variaties) is een recept van Solo Open Kitchen