Gevulde bleekselderij ( met 2 variaties)

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200º C. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren. Bestrooi de stukken bleekselderij naar smaak met zout en versgemalen peper. Schep de geitenkaas om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep het kaasmengsel in de stukken bleekselderij. Bestrijk ze dun met olie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel de tuinkers over de vulling. Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.
  • 2 Zin in pittig? Meng een theelepel mierikswortel door het kaasmengsel; dat versterkt de smaak van de tuinkers.
  • 3 Bron Bettine geitenkaas
  • 4 Variatie 1
  • 5 50 gram roomboter,100 gram paté,1 fijngehakte ui,5 el hot ketchup,worchestershire sauce,tuinkers, stengels bleekselderij
  • 6 BEREIDING
  • 7 Mix de boter en paté tot een romige massa.
  • 8 Mix ui en hotketchup erdoor.
  • 9 Voeg naar smaak enkele druppels worchestershire sauce toe.1
  • 0 Laat de massa 1 uur in de koelkast opstijven.1
  • 1 Maak intussen bleekselderijstengels schoon en snij ze in reepjes van 3-4 cm.1
  • 2 Doe de paté in een spuitzak en vul de reepjes met paté.1
  • 3 Garneer de hapjes met een paar sprietjes tuinkers.1
  • 4 Variatie 21
  • 5 1 blikje tonijn op water 4 stengels bleekselderij, 2 el tomatenketchup, 2 el mayonaise , 2 el magere yoghurt1
  • 6 2 el kappertjes, peper en zout1
  • 7 BEREIDING1
  • 8 Laat de tonijn uitlekken. Maak de bleekselderij schoon en snij ze in stukken van ca. 5 cm of kleiner. Maak een sausje van de ketchup, mayonaise, yoghurt, kappertjes, peper en zout. Meng de tonijn door de saus. Vul de bleekselderij met het tonijnmengsel. Of zet een bakje van het mengsel op tafel met de bleekselderijstukjes erbij en laat iedereen zelf vullen.

Gevulde bleekselderij ( met 2 variaties) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Club sandwich
Lunchgerecht
Bekijk recept
3 variaties op salade caprese
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grand dessert met 3 variaties
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept