1 De scomorza affumicata is een heerlijke kaas, maar hij kan snel tegensteken, daarom helpt de tomaat om de smaak te neutraliseren.
2 Haal de scamorza kaas uit de verpakking. Versnijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
3 Verwarm je pan en doe daarin de boter. Verwarm deze tot deze lopend word, maar laat het niet bruin worden.
4 Leg vervolgens je kaas in de pan op een laag vuur. Laat dit een paar minuten bakken.
5 Versnijd je tomaten in blokjes van ongeveer 1x1 cm. doe deze in een kom, vermeng deze met de olijfolie, basilicum, zout (let op de kaas is ook redelijk zout, dus niet al te veel) en de vers gemalen peper.
6 Draai je kaas om en laat dit nog een paar minuten op de andere kant bakken. Zorg ervoor dat de kaas niet te hard inzakt, hij moet nog een beet hebben.
7 Wanneer de kaas goed is dan leg je deze op het bord en verdeel je de tomaten erover.