scamorza affumicata met tomaten

2
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De scomorza affumicata is een heerlijke kaas, maar hij kan snel tegensteken, daarom helpt de tomaat om de smaak te neutraliseren.
  • 2 Haal de scamorza kaas uit de verpakking. Versnijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • 3 Verwarm je pan en doe daarin de boter. Verwarm deze tot deze lopend word, maar laat het niet bruin worden.
  • 4 Leg vervolgens je kaas in de pan op een laag vuur. Laat dit een paar minuten bakken.
  • 5 Versnijd je tomaten in blokjes van ongeveer 1x1 cm. doe deze in een kom, vermeng deze met de olijfolie, basilicum, zout (let op de kaas is ook redelijk zout, dus niet al te veel) en de vers gemalen peper.
  • 6 Draai je kaas om en laat dit nog een paar minuten op de andere kant bakken. Zorg ervoor dat de kaas niet te hard inzakt, hij moet nog een beet hebben.
  • 7 Wanneer de kaas goed is dan leg je deze op het bord en verdeel je de tomaten erover.
  • 8 Smakelijk!

scamorza affumicata met tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Selderijrisotto met scamorza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rigatoni alla matriciana met tonijn en gerookte scamorza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde pannenkoeken
40 min Voorgerecht
Bekijk recept