1 Een kant en klare verpakking HEKSENKAAS® uit de supermarkt is best prijzig, smaakt prima, maar als je achter op de verpakking leest wat er allemaal in dat "ambachtelijke" goedje zit, kun je het nauwelijks nog ambachtelijk noemen. Dus eens gaan rondneuzen op internet en zowaar... kwam ik enkele recepten tegen. Dat werd dus snel zelf maken, want prei en peterselie, mayo en citroen, kortom alles voorhanden. Enkel voor de kruiden kaas even naar de winkel. Bressot, Boursin,Val Blanc, Garlan al deze kaasjes met knoflook en fijne kruiden kun je gebruiken. En meer dan de helft minder aan extra toevoegingen. Bovendien goedkoper, verser, slanker en gezonder. En ook nog eens leuk om ff te maken.
2 Was en snij het stukje prei kleiner, alsook de peterselie. Gooi prei, peterselie, enkele druppels citroensap, peper, zout en de mayo in de blender en mix tot een smeuïg geheel. Roer dit prutje met beleid door de kruidenkaas en KLAAR is je HEKSENKAAS®. HEERLIJK
3 Op de boterham, om te dippen met groente staafjes, op stokbrood, of gebruik het in saus, quiche of hartige taart.
4 VARIATIE :1 flinke el mayonaise,1 el Turkse of Griekse yoghurt, crème fraîche kan ook, 30 g prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden, 3 g peterselie, 1/2 teentje knoflook,1/2 bakje Philadelphia roomkaas,Kneepje honing, Sushi-azijn ,Zwarte peper uit de molen
5 Doe de mayonaise, yoghurt, prei, peterselie en knoflook in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Doe de saus in een kom en klop de roomkaas erdoor. Breng op smaak met de azijn, honing en zwarte peper. Voilà.
HEKSENKAAS® maar dan zelf gemaakt is een recept van Solo Open Kitchen