Zoek
Groentebulgur
4
32 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 wortelen
2 eetlepels Solo
1 koolrabi
300 g bloemkoolroosjes
harissa
250 g bulgur
2 eetlepels Platte peterselie- en korianderblaadjes
1 aubergine
200 g asperge
1 ui
2 teentjes look
1 koffielepel kurkuma
1 koffielepel kaneel
1 blik kikkererwten
1 l groentenbouillon
peper en zout
50 g rozijnen
2 eetlepels cashewnoten
Bereiding
1
Maak alle groenten schoon en snij ze in gelijke stukken, de bloemkool in roosjes en de asperges in de lengte in twee.
2
Stoof de ui en look glazig in Solo.
3
Bestrooi met kurkuma en kaneel, meng goed. Voeg de wortel, koolrabi en aubergine toe en overgiet met de helft van de bouillon.
4
Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 5 minuten.
5
Doe er de bloemkoolroosjes bij, dek af en laat weer 5 minuten sudderen.
6
Voeg nu de aspergestukjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
7
Breng op smaak met peper, zout en harissa. Dek af en laat goed doorwarmen.
8
Maak intussen de bulgur klaar: Meng de rozijnen met de bulgur in een kookpot.
9
Overgiet met rest van de bouillon, breng aan de kook en laat verder op laag vuur en afgedekt zachtjes koken gedurende 15 minuten. 1
0
Voeg wat water toe indien nodig. 1
1
Rooster de cashewnoten in een droge pan. 1
2
Schep de bulgur in cirkels op warme borden, met de groenten middenin. 1
3
Bestrooi met koriander- en peterselieblaadjes en de cashewnoten. Dien warm op.
Groentebulgur is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker