Groentebulgur

4
32 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak alle groenten schoon en snij ze in gelijke stukken, de bloemkool in roosjes en de asperges in de lengte in twee.
  • 2 Stoof de ui en look glazig in Solo.
  • 3 Bestrooi met kurkuma en kaneel, meng goed. Voeg de wortel, koolrabi en aubergine toe en overgiet met de helft van de bouillon.
  • 4 Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 5 minuten.
  • 5 Doe er de bloemkoolroosjes bij, dek af en laat weer 5 minuten sudderen.
  • 6 Voeg nu de aspergestukjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
  • 7 Breng op smaak met peper, zout en harissa. Dek af en laat goed doorwarmen.
  • 8 Maak intussen de bulgur klaar: Meng de rozijnen met de bulgur in een kookpot.
  • 9 Overgiet met rest van de bouillon, breng aan de kook en laat verder op laag vuur en afgedekt zachtjes koken gedurende 15 minuten. 1
  • 0 Voeg wat water toe indien nodig. 1
  • 1 Rooster de cashewnoten in een droge pan. 1
  • 2 Schep de bulgur in cirkels op warme borden, met de groenten middenin. 1
  • 3 Bestrooi met koriander- en peterselieblaadjes en de cashewnoten. Dien warm op.

Groentebulgur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker