Gratin van aardappelen, tomaten en uien

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm een oven voor tot 200 °C. Wrijf de zijkanten en bodem van een grote, ondiepe ovenschotel in met een beetje knoflook. Schik de aardappelschijfjes in lagen, met tussen elke laag wat knoflook, tijm, peper en zout. Leg hier de uien op en kruid opnieuw. Bedek het geheel vervolgens met de tomatenschijfjes en strooi er de overblijvende knoflook en tijm over. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.
  • 2 Zet de schotel gedurende 45 minuten in de oven. Overgiet de gratin nadien met kokende kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 250 ml heet water) en laat nog 30 minuten bakken.

Gratin van aardappelen, tomaten en uien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept