Zoek
Aubergine met mozarella en gebakken kerstomaten
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 citroen
1.5 dl olijfolie
2 bolletjes mozzarella
12 kerstomaatjes
10 basilicumblaadjes
4 porties gemengde sla met dressing
1 grote aubergine
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
Bereiding
1
Snij de aubergine in plakken van een
0
5cm, besprenkel onmiddellijk met citroensap.
2
Verkruimel het bouillonblokje in de helft van de olijfolie, strijk er de aubergines mee in, rooster ze en breng ze op smaak met zout en peper.
3
Snij de mozarella in plakjes.
4
Schik de aubergine en kaasplakjes dakpansgewijs op een ovenplaat en schuif die een 5-tal minuten in de op 160° voorverwarmde oven.
5
Bak de kerstomaten kort in hete olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
6
Maak intussen de sla aan met de dressing.
7
Schik de torentjes op de borden, leg er enkele kerstomaatjes langs en schik er de salade bij.
8
Garneer met de basilicumblaadjes.
Aubergine met mozarella en gebakken kerstomaten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min
Snack
Bekijk recept
Griekse pastei
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept