1 verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui erbij en bak 8 tot 10 minuten al roerend tot zacht en goudbruin. Voeg knoflook en zout en peper op het einde toe en schep alles in een kom.
2 Verhit nog een eetlepel olijfolie in de pan en stoof de spinazie in kleine hoeveelheden gaar. Schep de spinazie in een kom en laat afkoelen.
3 Verwarm de oven voor tot 210°C. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken en druk al het vocht eruit met een aardappelstamper. Leg de helft van de spinazie op de bodem van een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de ui hierop, dan de helft van de mozzarella en herhaal dit. Verdeel de tomaat en de oregano over de bovenkant. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met nog wat olijfolie. Zet 25 tot 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Serveer onmiddellijk met het geroosterde brood.
Gegratineerde spinazie met mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen