Spinaziesoufflé

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken
  • 2
    - laat uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit
  • 3
    - snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit
  • 4
    - doe de spinazie in een kom
  • 5
    - verwarm de oven voor op 175°C
  • 6
    - splits de eieren
  • 7
    - laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe, laat op laag vuur 5 min garen onder voortdurend roeren, tot een egale massa
  • 8
    - voeg de melk toe en breng aan de kook
  • 9
    - voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen1
  • 0
    - schenk een beetje van de saus bij de eierdooiers en roer goed door1
  • 1
    - schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa1
  • 2
    - schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe1
  • 3
    - klop de eiwitten stijf in een kom en spatel de massa door het spinaziemengsel1
  • 4
    - schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven1
  • 5
    - laat in ca 45 min rijzen en goudbruin worden, doe de oven in tussentijd niet open want dan kan de soufflé inzakken1
  • 6
    - serveer direct1
  • 7 Lekker bij een stukje vis.

Spinaziesoufflé is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filet pur met roquefortsaus en spinaziesoufflé.
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept