- verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- laat uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- doe de spinazie in een kom"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- verwarm de oven voor op 175°C"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- splits de eieren"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe, laat op laag vuur 5 min garen onder voortdurend roeren, tot een egale massa"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- voeg de melk toe en breng aan de kook"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- schenk een beetje van de saus bij de eierdooiers en roer goed door"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- klop de eiwitten stijf in een kom en spatel de massa door het spinaziemengsel"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- laat in ca 45 min rijzen en goudbruin worden, doe de oven in tussentijd niet open want dan kan de soufflé inzakken"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- serveer direct"},{"@type":"HowToStep","text":"17. Lekker bij een stukje vis."}],"recipeYield":"4 "}