Zoek
zoetzure snijbonen met paprika
4
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr snijbonen
1 grote ui
1 rode paprika
1 gele paprika
3 koffielepels groentebouillion piet huisentruyt
2 eetlepels witte suiker
4 eetlepels azijn
1 klein potje tomatenpuree
1 scheut zonnebloemolie
Bereiding
1
voorbereiding:
2
schil de gele en de rode paprika's en snijd ze in slierden,
3
pel een grote ui en snijd deze ook in slierden,
4
kuis de snijbonen en snijd ze in de lengte in twee, en daarna in de breedte in 3,
5
zodat je slierden krijgt
6
bereiding:
7
doe een scheut zonnebloemolie in een stoofpot en maak de olie heet
8
als de olie heet is doe er de ui in en laat deze glazig worden.
9
wanneer de ui glazig is strooi er de suiker over en laat beetje karameliseren,1
0
blus daarna met de azijn.1
1
doe er de slierden snijbonen in en doe er water op zodanig dat de snijbonen onder liggen1
2
doe er wat tijm en marjolein in, en de groeteboullion,1
3
en laat dit gaar worden.1
4
na 1 uurtje doe je er de paprika bij en laat verder stoven tot alles gaar is1
5
doe er ook het potje tomatenpuree bij1
6
indien het water te ver zakt beetje water bij doen met een koffielepel suilker en een eetlepel azijn, om de zoetzure smaak te behouden.1
7
warm opdienen
zoetzure snijbonen met paprika is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Burrito met rundvlees en paprika
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept