1 Schil de asperges en kook ze in 5 tot 7 minuten gaar in kokende groentebouillon. Schep ze eruit en laat ze afkoelen.
2 Meng de agaragar door de bouillon en breng weer zachtjes aan de kook.
3 Schik de asperges in een met plasticfolie beklede vorm, bijvoorbeeld in een brood- of cakeblik. Controleer of de bouillon voldoende op smaak is. Agaragar neemt wat van de smaak weg, dus je mag het flink op smaak brengen met peper en zout.
4 Overgiet de asperges met de bouillon en zet alles in de koeling.
5 Breng de light room room aan de kook, meng het maïszetmeel met een weinig water en voeg dit al roerend bij de sojaroom. Laat even indikken en laat afkoelen.
6 Doe het citroensap bij de light room room en mix er geleidelijk de olie door tot je een dikke mayonaise-achtige emulsie krijgt.
7 Meng kappertjes, augurk, uitjes en tempeh door de sojamayonaise en breng stevig op smaak met zout en peper. Laat goed afkoelen.
8 Snijd met behulp van een stevig mes de ontvormde aspergeterrine in plakken en serveer met de tartaarsaus als voorgerecht en eventueel met wat sla of aardappelsla als hoofdgerecht!
Terrine van asperges met tartaar is een recept van Solo Open Kitchen